Du behöver
- 3 st morötter skalade
- 1 st fänkål
- 1 st gul lök skivad
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 tsk kummin
- 2 msk matolja till stekning
- 2 dl vitt vin torrt
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk fiskfond koncentrerad
- 700 g fiskfilé blandad ax, långa eller annan vit fisk
- 1 msk majsenaredning
- salt
- 0.5 krm kajennpeppar
- 500 g småpotatis kokt och delad
- 300 g räkor med skal
- 0.5 dl hackad dill till garnering
Gör så här
1
Skär morötterna i tvåcentimeters bitar. Dela fänkålen och skär bort roten, skär i jämna grytbitar. Fräs morot, fänkål, lök, vitlök och kummin i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg. Tillsätt vitt vin, mjölk, grädde och fiskfond. Låt sjuda i några minuter. Skär under tiden fisken i bitar om tre centimeter.
2
Red av grytan med majsenaredning och smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg i potatisen och sjud i cirka 7 minuter. Tillsätt fisken när 4–5 minuter återstår. Rör ner räkorna och strö över dill vid servering.