Småmaränger med variation

Du behöver 1 st maränger schweizisk 50 g pistaschnötter eller hasselnötter eller 40 g svarta sesamfrön eller 1 dl frystorkade bär eller 2 msk bärpulver...

Tillagningstid: 20 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 1 st maränger schweizisk
  • 50 g pistaschnötter eller hasselnötter

eller 40 g svarta sesamfrön

eller 1 dl frystorkade bär

eller 2 msk bärpulver

eller 2 msk lakritspulver

Gör så här

1
Sätt ugnen på 110 grader varmluft. Gör marängen enligt grundreceptet.

2
Mal hälften av nötterna. Mal eller mortla 2/3 av sesamfröna. Vänd in de malda nötterna och fröna (om du gör nöt- eller sesam-maräng) i marängsmeten.

3
Spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resterande nötter eller frön eller strö över bär eller pulver (om du gör bär- eller lakritsmaräng).

4
Grädda i 50–60 minuter. Känn efter så att marängerna lossnar från plåten. Lossnar de inte får de stå kvar en stund till i ugnen. Ta ut och låt svalna. Förvara i lufttät burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top