Du behöver
- 1 st maränger schweizisk
- 50 g pistaschnötter eller hasselnötter
eller 40 g svarta sesamfrön
eller 1 dl frystorkade bär
eller 2 msk bärpulver
eller 2 msk lakritspulver
Gör så här
1
Sätt ugnen på 110 grader varmluft. Gör marängen enligt grundreceptet.
2
Mal hälften av nötterna. Mal eller mortla 2/3 av sesamfröna. Vänd in de malda nötterna och fröna (om du gör nöt- eller sesam-maräng) i marängsmeten.
3
Spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resterande nötter eller frön eller strö över bär eller pulver (om du gör bär- eller lakritsmaräng).
4
Grädda i 50–60 minuter. Känn efter så att marängerna lossnar från plåten. Lossnar de inte får de stå kvar en stund till i ugnen. Ta ut och låt svalna. Förvara i lufttät burk.