Smakrik sallad med bacon och roquefortost

Du behöver 1 st isbergssalladhuvud strimlat 2 pkt bacon 1 st röd lök 6 st stjälkar selleri 2 msk olivolja god 2 tsk balsamvinäger god...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st isbergssalladhuvud strimlat
  • 2 pkt bacon
  • 1 st röd lök
  • 6 st stjälkar selleri
  • 2 msk olivolja god
  • 2 tsk balsamvinäger god
  • 300 g roquefort eller ädelost
  • 20 st oliver gröna med citronskal i
  • 50 g valnötter smulade
  • 1 näve persilja

Gör så här

1
Fördela isbergssallad på fyra tallrikar.

2
Strimla och stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.

3
Skiva rödlök och selleri tunt och strö över. Droppa över olivolja och balsamvinäger. Smula över osten.

4
Lägg på oliverna och smula över valnötter. Toppa till sist med bacon och finhackad persilja.

5
Servera gärna med ett gott bröd.


Kommentar:
Läsarrecept av: Gunilla Haglöf.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top