Slakad rödkål med pepparrotsyoghurt

Du behöver 2 l vatten 4 tsk salt 400 g rödkål strimlad färsk 1 dl yoghurt naturell 1.5 tsk riven pepparrot 0.5 tsk salt 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 l vatten
  • 4 tsk salt
  • 400 g rödkål strimlad färsk
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1.5 tsk riven pepparrot
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Koka upp vatten och 2 tsk salt i rymlig kastrull.

2
Lägg i strimlad kål och låt sjuda 1 minut. Ta upp med hålslev eller häll ut genom durkslag. Vattnet får stark, blåaktig färg av kålen, snyggt!

3
Smaksätt yoghurten med pepparrot, salt, peppar och persilja. Vänd ihop såsen med kålen eller servera dem separat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top