Skummig räkcappuccino

Du behöver 500 g räkor oskalade 2 st schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 2 msk hummerfond 1 dl vatten 1.5 dl vin vitt torrt...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor oskalade
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk hummerfond
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl vin vitt torrt
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0.5 dl dill finhackad

Räkspett:

4 msk olivolja
0.5 st röda chilifrukter finhackad chilifrukt
1 st vitlöksklyfta finhackad
25 st skalade räkor
träspett

Mjölkskum:

1.5 dl mjölk

Gör så här

1
Skala och finhacka räkorna och löken. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt hummerfond, vatten, vin, grädde och cayenne. Koka i 5 minuter. Vänd ner räkor och dill. Häll oljan och chili- och vitlökshacket i het panna. Trä upp räkorna på spett och stek dem hastigt i oljan. Koka upp mjölken och vispa den skummig med elvisp. Häll upp soppan i koppar.

2
Toppa med mjölkskum. Lägg på räkspetten.


Kommentar:
För fler läckra soppor från Hemma bäst, klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top