Skorvdalsraggmunk i muurikkahäll

Du behöver 2 dl rågsikt 1 1/2 tsk salt 5 dl mjölk 2 ägg 700 g rå potatis 400 g tärnad rökt fjällsida (fläsk) Tillagning/servering:...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl rågsikt
  • 1 1/2 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 700 g rå potatis
  • 400 g tärnad rökt fjällsida (fläsk)
  • Tillagning/servering:
  • muurikkahäll eller stekpanna
  • ved/grillkol
  • tändstickor
  • lingonsylt/rårörda lingon
  • papperstallrikar och bestick

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg till en klumpfri smet.

2
Skala potatisarna och grovriv dem. Blanda direkt i smeten så att potatisrivet inte mörknar. Förvara smeten i tät behållare för säker transport. Skär bort svålen och tärna fläsket. Förpacka i en plastpåse.

3
Sätt muurikkahällen över glöd eller öppen eld. Stek fläsket till dess att fettet smälter ut. Skeda i smet och stek tills kakan stannat. Vänd kakan och stek på andra sidan.

4
Fortsätt likadant tills fläsk och smet är slut. Ät med lingonsylt eller rårörda lingon och lite strösocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top