Du behöver
- 2 dl rågsikt
- 1 1/2 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 2 ägg
- 700 g rå potatis
- 400 g tärnad rökt fjällsida (fläsk)
- Tillagning/servering:
- muurikkahäll eller stekpanna
- ved/grillkol
- tändstickor
- lingonsylt/rårörda lingon
- papperstallrikar och bestick
Gör så här
1
Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg till en klumpfri smet.
2
Skala potatisarna och grovriv dem. Blanda direkt i smeten så att potatisrivet inte mörknar. Förvara smeten i tät behållare för säker transport. Skär bort svålen och tärna fläsket. Förpacka i en plastpåse.
3
Sätt muurikkahällen över glöd eller öppen eld. Stek fläsket till dess att fettet smälter ut. Skeda i smet och stek tills kakan stannat. Vänd kakan och stek på andra sidan.
4
Fortsätt likadant tills fläsk och smet är slut. Ät med lingonsylt eller rårörda lingon och lite strösocker.