Du behöver
- 8 st kronärtskocksbottnar
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk vit balsamvinäger
- 1 nypa salt
- nymalen svartpeppar
- 75 g Saint Agur eller annan krämig mögelost
- 20 g salta mandlar
- färsk timjan att toppa med
Gör så här
Låt kronärtskocksbottnarna rinna av och torka av dem med hushållspapper. Lägg dem på ett fat, droppa över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra lätt.
Fördela osten i bottnarna. Grovhacka mandeln och strö över den. Toppa med lite timjan.
Tips: Köp färdiga salta mandlar eller gör egna efter recept på icakuriren.se.
Den som vill kan värma de fyllda bottnarna lite, 5 minuter i 175 grader är lagom.
Bjud på en smakrik förrätt med kronärtskocksbottnar och krämig mögelost. Snabbare än så här blir det knappast!