Skockabottnar med Saint Agur

Du behöver 8 st kronärtskocksbottnar 1 tsk olivolja 1 tsk vit balsamvinäger 1 nypa salt nymalen svartpeppar 75 g Saint Agur eller annan krämig mögelost...

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st kronärtskocksbottnar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 nypa salt
  • nymalen svartpeppar
  • 75 g Saint Agur eller annan krämig mögelost
  • 20 g salta mandlar
  • färsk timjan att toppa med

Gör så här

1

Låt kronärtskocksbottnarna rinna av och torka av dem med hushållspapper. Lägg dem på ett fat, droppa över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra lätt.

2

Fördela osten i bottnarna. Grovhacka mandeln och strö över den. Toppa med lite timjan.

3

Tips:  Köp färdiga salta mandlar eller gör egna efter recept på icakuriren.se.

4

Den som vill kan värma de fyllda bottnarna lite, 5 minuter i 175 grader är lagom.


Kommentar:
Bjud på en smakrik förrätt med kronärtskocksbottnar och krämig mögelost. Snabbare än så här blir det knappast!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top