Skivad kycklingfilé med het majonnäs

Du behöver 4 st kycklingfil salt och peppar olja och smör till stekning majonnäs Het 1 dl majonnäs hemmagjord eller god köpemajonnäs 1 tsk sambal...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • salt och peppar
  • olja och smör till stekning
  • majonnäs Het
  • 1 dl majonnäs hemmagjord eller god köpemajonnäs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk sweet chili
  • 1 tsk limesaft

Till servering:

1 msk sesamfrön svarta och vita
glasnudelsallad se recept
fänkål se recept
soja

Gör så här

1
Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i lite olja och smör i en stekpanna. Stek färdigt i ugnen tills de har en innertemperatur på 70 grader, cirka 15–20 minuter. Låt vila i minst 10 minuter och skär dem sedan i tunna skivor.

2
Blanda ingredienserna till majonnäsen medan kycklingen står i ugnen, smaka av med salt och peppar.

3
Lägg upp kycklingskivorna på ett fat, klicka eller spritsa över majonnäsen och strö över sesamfrön. Servera med glasnudelsallad, picklad fänkål med chili och lite soja vid

4
sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top