Skinkschnitzel med dragonsås och klyftpotatis

Du behöver 2 st kalvschnitzel eller skinkschnitzel 2 krm salt 1 krm svartpeppar dragon 2 kvistar repad färsk, eller torkad 1 msk smör eller margarin...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 st kalvschnitzel eller skinkschnitzel
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • dragon 2 kvistar repad färsk, eller torkad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0.25 tsk majsstärkelse Maizena
  • 1 tsk japansk soja

Att servera till:

klyftpotatis råstekt med finhackad lök smörstekta squashskivor och körsbärstomater

Gör så här

1
Skär bort eventuellt fett på köttet. Salta, peppra och bred ena köttsidan med senap. Smula hälften av den torkade dragonen på senapen eller finhacka den färska och strö på. Vik ihop köttet med senapen inåt. Fäst med tandpetare om det behövs.

2
Stek köttet cirka tre minuter på varje sida.

3
Rör ihop grädde, majs-stärkelse och soja. Häll blandningen runt köttet och låt såsen koka ihop en aning. Smaka av med mer senap och kryddor om så behövs.

4
Servera med råstekt klyftpotatis blandad med finhackad stekt lök. Snabbstekta squashskivor och halverade körsbärstomater är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top