Du behöver
- 1 dl ris
ca 200 g (jul)skinka
1/2 färsk gurka
1 dl frysta ärter
1 bit (5-8 cm) purjolök
2 stjälkar selleri
100 g medelstark ost
2-3 dl strimlad isbergssallat
Sås:
2-3 msk senap (söt sort)
1 tsk dijonsenap
1-2 msk strösocker
1-2 msk vinäger
1
Gör så här
1
Förbered ingredienserna till salladen. Koka riset och låt det kallna. Skär skinkan i strimlor och gurkan i bitar. Tina ärterna och finstrimla purjon. Strimla stjälksellerin och tärna osten. Börja med att fördela isbergssallaten på ett stort fat. Varva sedan de övriga ingredienserna på sallaten. Bjud såsen till.
2
Sås: Blanda de två senapssorterna med socker och vinäger. Tillsätt olja, lite i taget, under omrörning. Tillsätt crème fraîche och dill. Smaksätt med salt och peppar.