Skinkpaté med örtkryddor

Du behöver 1 gul lök 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk smör 400 g nötfärs 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 1 msk torkad mejram...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk smör
  • 400 g nötfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk torkad mejram
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g rökt skinka

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skala, finhacka och fräs löken tillsammans med vitlöken i smör. Låt kallna. Blanda färsen med lök, salt, kryddor och mjöl. Arbeta in äggen, ett i taget. Späd med vatten och grädde. Blanda i tärnad skinka. Grädda cirka 60 minuter i avlång smord form som rymmer 1 1/2 liter, i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka. Låt patén kallna i formen. Servera med cumberlandssås.


Kommentar:
Läsarrecept av Birgitta Carlsson

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top