Läsar-recept

Skinkpaj med ädelost

Du behöver 3 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin Fyllning 125 g ädelost 3 st ägg 3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde 1 st purjolök...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning

125 g ädelost
3 st ägg
3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 st purjolök ansad och finstrimlad
2.5 dl skinka rökt, tärnad

Gör så här

Kör mjöl, smör och 2 msk iskallt vatten till en jämn deg i matberedaren. Låt vila svalt 30 minuter. Tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter. Pricka botten. Mosa ädelosten, rör ut den med ägg och grädde. Förväll purjostrimlorna en aning. Fördela dem och skinkan i pajskalet. Häll över ostblandningen. Grädda pajen mitt i ugnen i 200 grader cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top