Du behöver

  • 1 st burk skinka (450 g)
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk senap ljus fransk
  • 2 msk tomatketchup
  • chilisås eller av ketchuptyp
  • 2 msk sherry torr
  • 1 dl hackad dill
  • vitpeppar
  • 3 st gelatinblad blötlagda

Gör så här

Skrapa bort gelé och eventuellt fett från skinkan. Hacka den smått. Vispa grädden till lätt skum, rör ner skinka, senap, ketchup, sherry och dill. Smaka av med peppar. Smält gelatinet med 2 msk kokande vatten (eller 15–20 sekunder i mikron) och rör ner i en tunn stråle i moussen. Fyll massan i en vattensköljd (hål)form (enliters). Sätt att stelna i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. Servera med sallad och bröd.

Kommentar:
Tillagningstiden är 30 minuter + 4 timmar att stelna. Läsarrecept av Gun Angesjö.

Recept // Fler fläskköttrecept