Skinkmousse med dill och sherry

Du behöver 1 st burk skinka (450 g) 2.5 dl vispgrädde 2 tsk senap ljus fransk 2 msk tomatketchup chilisås eller av ketchuptyp 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st burk skinka (450 g)
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk senap ljus fransk
  • 2 msk tomatketchup
  • chilisås eller av ketchuptyp
  • 2 msk sherry torr
  • 1 dl hackad dill
  • vitpeppar
  • 3 st gelatinblad blötlagda

Gör så här

Skrapa bort gelé och eventuellt fett från skinkan. Hacka den smått. Vispa grädden till lätt skum, rör ner skinka, senap, ketchup, sherry och dill. Smaka av med peppar. Smält gelatinet med 2 msk kokande vatten (eller 15–20 sekunder i mikron) och rör ner i en tunn stråle i moussen. Fyll massan i en vattensköljd (hål)form (enliters). Sätt att stelna i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. Servera med sallad och bröd.


Kommentar:
Tillagningstiden är 30 minuter + 4 timmar att stelna.
Läsarrecept av Gun Angesjö.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top