Skinkgratäng med bacon & banan

Du behöver 500 g griskött (skinka eller bog) 1 msk soja smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 g bacon skuren i bitar 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g griskött (skinka eller bog)
  • 1 msk soja
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 150 g bacon skuren i bitar
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 st banan skivade

Gör så här

Blanda köttet med sojan och lägg i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Bryn baconbitarna. Vispa samman chilisås, grädde, vatten och mjöl. Blanda banan med bacon och kött. Häll över såsen. Ställ in formen i 225 graders ugnsvärme cirka 25 minuter. Rör om en gång under tillagningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top