Skinkbiffar med grönpepparsky

Du behöver nötfärs gärna grovmalen 2 st skinka påläggsskivor rökt 1 msk vatten 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar nymalen smör att steka i Sky:...


4 portioner

Du behöver

  • nötfärs gärna grovmalen
  • 2 st skinka påläggsskivor rökt
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • smör att steka i

Sky:

1 st lök grovhackad gul
0.5 msk smör
0.5 tsk strösocker
1.5 dl stekspad + vatten
1 tsk kalvfond
1/2-1 tsk grönpeppar krossad färsk eller konserverad

Gör så här

1
Blanda färsen med riktigt finhackad skinka, vatten och salt. Forma fyra rejäla biffar med våta händer, ruta biffytorna.

2
Salta och peppra biffarna runtom och stek dem till fin färg i lite brynt smör. Efterstek under 5 minuter i 175-gradig ugn. Vispa ur stekpannan med lite hett vatten, spara spadet. Låt löken steka genomskinlig med smör och socker på knapp medelvärme till gyllene färg.

3
Tillsätt stekspad+vatten, fond och grönpeppar. Hetta upp och servera med en sallad av kall kokt potatis, kalla kokta gröna bönor och en dressing av 1 dl matlagningsyoghurt smaksatt med cirka 2 tsk senap och lite nymalen svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top