Skånsk waldorfsallad med rostade valnötter

Du behöver 1/2 huvud rotselleri 2 stjälkar blekselleri 1 äpple, grovt rivet 1 rödlök, strimlad 1 dl valnötter, rostade och hackade 3 msk skånsk grov...


4 portioner

Du behöver

  • 1/2 huvud rotselleri
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 äpple, grovt rivet
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 dl valnötter, rostade och hackade
  • 3 msk skånsk grov senap
  • 1 dl kesella
  • 2 msk lätt-creme fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala rotsellerin. Strimla både rot- och bleksellerin i tunna strimlor. Blanda med äpplen, rödlök och nötter.

2
Rör samman senap, kesella och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Vänd såsen i salladen. Garnera eventuellt med bladen från bleksellerin och valnötskärnor som rostats och strötts med flingsalt.


Kommentar:
Det här receptet har skapats av Peter J Skogström, Årets kock 2006.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top