Skånsk höstrulle

Du behöver 8 st degblad till vårrullar Fyllning: 1 st vitkål liten bit 1 st savojkål klyfta 1 st morot 1 st kålrabbi svamp ca...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st degblad till vårrullar

Fyllning:

1 st vitkål liten bit
1 st savojkål klyfta
1 st morot
1 st kålrabbi
svamp ca 200 g
smör till stekning
2 st vitlöksklyftor
salt vitpeppar

Pensling:

1.5 st äggulor

Spiskumminsås:

3 dl matlagningsyoghurt
2.5 msk balsamvinäger
1 tsk spiskummin malen
salt vitpeppar

Gör så här

1
Börja med att blanda till spiskumminsåsen och låt den stå och mogna några timmar i kylskåp.

2
Blanchera vitkålen, det vill säga koka den några minuter tills den mjuknar. Låt den svalna och skär den i mindre bitar.

3
Strimla savoykålen och skär morot och kålrabbi i strimlor.

4
Putsa svampen och skär den i mindre bitar.

5
Fräs vitkål, savoykål, morot och kålrabbi i smör 5-10 minuter på medelstark värme utan att brynas. Häll över i en skål.

6
Fräs svampen i smör tills den är lätt brynt. Blanda med grönsakerna och krydda med salt och peppar.

7
Sätt ugnen på 225 grader. Fördela grönsaker och svamp på degbladen. Pensla kanten med lite kallt vatten, vik ihop till rullar och pensla skarven med äggula, som “låser” den. Lägg rullarna i en ugnsfast form med skarven neråt. Pensla rullarna med äggula.

8
Grädda dem mitt i ugnen 10-15 minuter tills de är guldgula. Servera rullarna varma med spiskumminsåsen till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top