RECEPT FRÅN

Skaldjurssoppa
Av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson.
Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
Du behöver
- 0.5 st skaldjur en halv förpackning djupfryst
- svamp champinjoner, shiitake eller portabello
- 1 msk smör eller margarin
- salt svartpeppar
- 1 msk hackad dill
- 1 st Kelda fisk- och skaldjursoppa (5 dl)
- fullkornsbaguette
- kesella
- örter hackade färska
- flingsalt
- banan
Att servera med:
Gör så här
1
1. Tina skaldjursmixen.
2
2.Ansa och skär svampen i bitar. Stek den i matfettet. Smaksätt med salt och peppar.
3
3. Blanda svampen med skaldjuren och dillen.
4
4. Värm soppan i en kastrull på spisen eller i mikrovågsugn.
5
5. Blanda ned svamp och skaldjur och låt soppan bli varm utan att koka.
6
6. Bred baguettehalvor med kesella. Strö på rikligt med färska hackade örter och lite flingsalt.
7
7. Ät en banan som avslutning.
Kommentar:
Värt att veta: Välj enbart räkor eller kräftstjärtar i stället för skaldjursmixen, om du inte tål gluten. Surimi som ingår i skaldjursmix innehåller som regel vetemjöl. Trots sin milda och gräddigt runda smak har Fisk & skaldjurssoppa från Kelda en fetthalt på endast 5 procent. Tips! Lyxa gärna till soppan med ett par matskedar vitt vin.
Värt att veta: Välj enbart räkor eller kräftstjärtar i stället för skaldjursmixen, om du inte tål gluten. Surimi som ingår i skaldjursmix innehåller som regel vetemjöl. Trots sin milda och gräddigt runda smak har Fisk & skaldjurssoppa från Kelda en fetthalt på endast 5 procent. Tips! Lyxa gärna till soppan med ett par matskedar vitt vin.