Du behöver
- 200 g champinjoner färska
- 1 st purjolök liten
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk curry
- 1 st crème fraîche (2 dl)
- 1 msk tomatpuré
- 1 st kräftstjärtar i lag (170 g)
- räkor ca 150 g skalade
- 2 msk hackad dill
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Ansa och skär svampen i bitar. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs olivolja och curry någon minut. Blanda ner svamp och purjo och låt alltsammans fräsa tills löken mjuknar. Tillsätt crème fraîche och tomatpuré. Låt såsen få ett uppkok.Låt kräftstjärtar rinna av väl. Blanda ner dem och räkorna i såsen och smaksätt med hackad dill, en aning salt om så behövs och lite nymald svartpeppar. Hetta upp skaldjurssåsen, men låt den inte koka mer för då blir både kräftor och räkor sega. Servera skaldjurssåsen till nykokt glutenfri pasta eller kokt ris, parmesanost, och sallad.