Skaldjurssås till pasta

Du behöver 200 g champinjoner färska 1 st purjolök liten 1 msk olivolja 0.5 tsk curry 1 st crème fraîche (2 dl) 1 msk tomatpuré...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g champinjoner färska
  • 1 st purjolök liten
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk curry
  • 1 st crème fraîche (2 dl)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kräftstjärtar i lag (170 g)
  • räkor ca 150 g skalade
  • 2 msk hackad dill
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Ansa och skär svampen i bitar. Skölj, ansa och strimla purjon. Fräs olivolja och curry någon minut. Blanda ner svamp och purjo och låt alltsammans fräsa tills löken mjuknar. Tillsätt crème fraîche och tomatpuré. Låt såsen få ett uppkok.Låt kräftstjärtar rinna av väl. Blanda ner dem och räkorna i såsen och smaksätt med hackad dill, en aning salt om så behövs och lite nymald svartpeppar. Hetta upp skaldjurssåsen, men låt den inte koka mer för då blir både kräftor och räkor sega. Servera skaldjurssåsen till nykokt glutenfri pasta eller kokt ris, parmesanost, och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top