Skaldjurssallad med pepparrotsskum

Du behöver 400 g skaldjur t ex pilgrimsmusslor, räkor blåmusslor 0.5 dl olivolja extra virgin ingefära riven 2 msk citronsaft riven pepparrot ca 2 cm...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g skaldjur t ex pilgrimsmusslor,
  • räkor blåmusslor
  • 0.5 dl olivolja extra virgin
  • ingefära riven
  • 2 msk citronsaft
  • riven pepparrot ca 2 cm
  • 1 dl äpple tärnat syrligt
  • 1 dl gurka skalad och urkärnad
  • 8 skiva lax milt kallrökt
  • 2 msk forellrom
  • salladsskott

Skum:

1 dl mjölk
2 msk crème fraîche
2 msk pepparrot färsk och riven

Gör så här

1
Halstra pilgrimsmusslorna ett ögonblick i het panna. Skär i snygga bitar och lägg tillsammans med räkor och musslor i marinad av olja, ingefära, citronsaft och pepparrot. Lyft ner äppel- och gurktärningar.

2
Arrangera salladen i djupa tallrikar, lägg gelétärningar (se länk) runt om och klicka på rom här och var. Toppa med gröna skott.

3
Skeda slutligen på skum som stavmixats av mjölk, creme fraiche och pepparrot.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top