
RECEPT FRÅN

Skaldjurspaj med räkor och musslor
Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner
Du behöver
- 150 g smör
- 1.5 dl riven ost
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 st ägg kalla hårdkokta
- 200 g skalade räkor
- 1 st burk musslor (250 g)
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk senap osötad
- 3 msk dill finhackad
- 1.5 dl riven ost
Fyllning
Gör så här
1
Hacka ihop degen, gärna i matberedare. Tryck ut i form, cirka 25 cm i diameter. Låt vila kallt 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter i 200 grader.
2
Grovhacka ägg och räkor. Sila lagen av musslorna. Rör ihop creme fraiche, senap och dill. Blanda i ägg och skaldjur. Fördela fyllningen i kallt pajskal. Strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.