Läsar-recept

Skaldjurspaj med räkor och musslor

Du behöver 150 g smör 1.5 dl riven ost 2.5 dl vetemjöl Fyllning 2 st ägg kalla hårdkokta 200 g skalade räkor 1 st burk...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1.5 dl riven ost
  • 2.5 dl vetemjöl

Fyllning

2 st ägg kalla hårdkokta
200 g skalade räkor
1 st burk musslor (250 g)
2 dl crème fraîche
2 msk senap osötad
3 msk dill finhackad
1.5 dl riven ost

Gör så här

1
Hacka ihop degen, gärna i matberedare. Tryck ut i form, cirka 25 cm i diameter. Låt vila kallt 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter i 200 grader.

2
Grovhacka ägg och räkor. Sila lagen av musslorna. Rör ihop creme fraiche, senap och dill. Blanda i ägg och skaldjur. Fördela fyllningen i kallt pajskal. Strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top