RECEPT FRÅN IK

Skaldjurspaj med räkor och kräftor

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 150 g skaldjur
  • räkor t ex 75 g och 75 g kräftstjärtar
  • 3 st ägg
  • 120 g cream cheese
  • 120 g kesella
  • 0.5 msk hummerfond
  • 1 dl purjolök strimlad
  • 2 krm vitpeppar 3

Gör så här

1
Smula samman vetemjöl och matfett i matberedaren. Tillsätt vattnet. Arbeta fort samman till en deg. Klappa ut degen i en form, 24 centimeter i diameter, eller kavla ut degen mellan plastfolie och lägg den i formen. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.
2
Låt skaldjuren droppa av i ett durkslag. Vispa samman ägg, ost, kesella och fond. Vänd ner skaldjur och purjo. Smaka av med peppar och salt.
3
Häll smeten i pajskalet, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda på nedre falsen 175 grader cirka 50 minuter.
4
Servera med sallad och bröd.

Recept // Fler fiskrecept