Skagenröra med äpple

Du behöver 0,5 st rödlök 1 st äpple 1,5 dl majonnäs tabasco 1–2 droppar tabasco salt 4 st formbröd smör till stekning 1 msk dill...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 st rödlök
  • 1 st äpple
  • 1,5 dl majonnäs
  • tabasco 1–2 droppar tabasco
  • salt
  • 4 st formbröd
  • smör till stekning
  • 1 msk dill hackad
  • 4 msk forellrom
  • svartpeppar nymalen
  • 500 g räkor ca 1,25 kg med skal

Gör så här

1

  Hacka räkorna grovt (små räkor behöver inte hackas).

2

Skala och finhacka löken. Klyfta, kärna ur och skär äppelklyftorna i små bitar. Blanda majonnäs med lök och äpple i en skål. Vänd ner räkorna. Smaka av med tabasco och salt.

3

 Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp minst 30 minuter.

4

Ta ut rundlar eller kantskär formbrödet och stek det i smör. Fördela räkröran på brödet. Toppa med dill och rom. Peppra.


Kommentar:
Prova en lite annorlunda skagenröra med äpple och rödlök. Servera gärna på smörstekt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top