Du behöver

  • 3 st morötter
  • 4 st potatis
  • 500 g kålrot
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk senap svensk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 st purjolök
  • 400 g falukorv
  • paprika timjan

Gör så här

1
Skala och skiva morötter, potatis och kålrot. Koka upp vattnet med buljongtärning, senap och peppar. Lägg i rotsakerna och koka 10 minuter under lock.
2
Snitta, skölj och skiva purjon. Lägg den i grytan och rör om.
3
Drag skinnet av korven, skär den i skivor och lägg ovanpå rotsakerna. Sjud ytterligare 5 minuter under lock. Strö på hackad paprika och garnera med färsk timjan. Servera knäckebröd till.

Kommentar:
Näringsvärde. Kcal 505, Fett 24 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 9 g

Recept // Fler korv & charkrecept