Sjömansbiff på högrev

Du behöver 4 st gula lökar 100 g smör 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 20 st kryddpepparkorn 1 msk timjan hackad färsk 3 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st gula lökar
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 20 st kryddpepparkorn
  • 1 msk timjan hackad färsk
  • 3 dl öl gärna ljus lager
  • 1 l buljong från långkoket
  • 5.5 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • 3 st bakpotatis fast potatis
  • 700 g högrev långkokt (se recept nedan)

Gör så här

1
Skiva löken och bryn den i 50 gram smör tills den har fått fin färg. Pudra på vetemjölet, tillsätt tomatpurén och fräs ordentligt. Krossa 10 av kryddpepparkornen. Tillsätt all kryddpeppar och timjan. Häll på ölet och koka ur. Häll allt i en gryta, slå på buljongen. Tillsätt lagerblad, svartpeppar och vinäger, som hjälper till att balansera beskan från ölen. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.

2
Skiva potatisen i 1 centimeter tjocka skivor och bryn den i resten av smöret tills den får lite färg. Skiva högreven i 1 ?–2 centimeter tjocka skivor. Varva potatis och kött i en ugnssäker gryta. Häll över buljongen. Tillaga i ugn i 200 grader i cirka 20 minuter. Servera gärna med saltgurka och inlagda rödbetor.


Kommentar:
Receptet kommer från kokboken “Tareq Taylors klassiker”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top