Sjömansbiff anno 2006 med vitlökspotatis

Du behöver 1 förpackning (350 g) förkokt, vitlökskryddad potatis 1 msk smör eller margarin 1 liten späd purjolök 2 stora skivor (ca 150 g) lövbiff...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 förpackning (350 g) förkokt, vitlökskryddad potatis
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 liten späd purjolök
  • 2 stora skivor (ca 150 g) lövbiff
  • salt
  • pepparmix
  • ca 1 dl buljong eller öl
  • 1 tsk tomatpuré
  • bladpersilja
  • Tillbehör:
  • bönor eller ärter

Gör så här

1
Börja med att steka potatisen i lite av matfettet. Ansa, skölj och strimla under tiden purjon. Lägg den i pannan och låt den steka med en stund.

2
Skär köttet i bitar. Salta och peppra dem. Stek biffen hastigt i resten av matfettet.

3
Varva potatis, purjo och kött i en liten gryta. Blanda samman buljong eller öl och tomatpuré. Häll vätskan i grytan och låt puttra under lock på svag värme cirka 5 minuter.

4
Strö över bladpersilja och bjud sjömansbiffen med gröna bönor, till exempel sugar peas, haricots verts eller ärter och knäckebröd med ost.


Kommentar:
Klassikern!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top