Du behöver
- 1 förpackning (350 g) förkokt, vitlökskryddad potatis
- 1 msk smör eller margarin
- 1 liten späd purjolök
- 2 stora skivor (ca 150 g) lövbiff
- salt
- pepparmix
- ca 1 dl buljong eller öl
- 1 tsk tomatpuré
- bladpersilja
- Tillbehör:
- bönor eller ärter
Gör så här
1
Börja med att steka potatisen i lite av matfettet. Ansa, skölj och strimla under tiden purjon. Lägg den i pannan och låt den steka med en stund.
2
Skär köttet i bitar. Salta och peppra dem. Stek biffen hastigt i resten av matfettet.
3
Varva potatis, purjo och kött i en liten gryta. Blanda samman buljong eller öl och tomatpuré. Häll vätskan i grytan och låt puttra under lock på svag värme cirka 5 minuter.
4
Strö över bladpersilja och bjud sjömansbiffen med gröna bönor, till exempel sugar peas, haricots verts eller ärter och knäckebröd med ost.
Klassikern!