Sjömannens musslor

Du behöver 500 g musslor färska 1 st gul lök 5.5 st vitlöksklyftor olja 1 tsk paprikapulver 1.5 dl torrt vitt vin Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 500 g musslor färska
  • 1 st gul lök
  • 5.5 st vitlöksklyftor
  • olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1.5 dl torrt vitt vin

Gör så här

1
Skölj musslorna väl i flera vatten.

2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Tillsätt paprikapulver och vin. Tillsätt musslorna och låt dem koka tills de efter några minuter öppnar sig. Kasta bort de musslor som inte öppnar sig.

3
Servera gärna vitt bröd till, det är gott att doppa i skyn.


Kommentar:
Det här ett exempel på “tapas” – små spanska munsbitar som lätt slinker ner närhelst man blir sugen. Fler tapas: potatissallad från Cadiz, skinkkroketter och spansk omelett.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top