Du behöver

  • 2 skiva bröd mörkt
  • smör lite
  • 8 st sill inlagda sillbitar
  • 0.5 st rödlök
  • 4 st ägg
  • 8 skiva matjessill
  • 2 msk crème fraîche
  • 0.5 st knippe gräslök
  • 8 skiva gravad lax
  • 4 st salladsblad
  • 4 msk gravlaxsås
  • Koriandersenapssås:

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk senap söt
  • 2 krm salt
  • 1 dl majsolja
  • 2 msk koriander (eller dill)

Gör så här

1
Dela brödskivor mitt itu och bred tunt med smör på. Lägg två inlagda sillbitar på varje och strö över hackad rödlök. Koka äggen 8-9 minuter och låt kallna. Skala och skiva dem och lägg som en blomma på tallriken. Lägg på matjesbitar, en klick crème fraîche och hackad gräslök.
2
Rulla ihop laxskivorna och ställ dem på ett salladsblad på tallriken. Ringla över lite sås och servera eventuellt mer vid sidan om.
3
Koriandersenapssås:
4
Rör samman vinäger, senap och salt. Rör i oljan droppvis tills såsen "tar" sig. Tillsätt hackad koriander.

Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.


Recept // Fler fiskrecept