Du behöver
- 2 skiva bröd mörkt
- smör lite
- 8 st sill inlagda sillbitar
- 0.5 st rödlök
- 4 st ägg
- 8 skiva matjessill
- 2 msk crème fraîche
- 0.5 st knippe gräslök
- 8 skiva gravad lax
- 4 st salladsblad
- 4 msk gravlaxsås
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk senap söt
- 2 krm salt
- 1 dl majsolja
- 2 msk koriander (eller dill)
Koriandersenapssås:
Gör så här
1
Dela brödskivor mitt itu och bred tunt med smör på. Lägg två inlagda sillbitar på varje och strö över hackad rödlök. Koka äggen 8-9 minuter och låt kallna. Skala och skiva dem och lägg som en blomma på tallriken. Lägg på matjesbitar, en klick crème fraîche och hackad gräslök.
2
Rulla ihop laxskivorna och ställ dem på ett salladsblad på tallriken. Ringla över lite sås och servera eventuellt mer vid sidan om.
3
Koriandersenapssås:
4
Rör samman vinäger, senap och salt. Rör i oljan droppvis tills såsen "tar" sig. Tillsätt hackad koriander.
Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.