Du behöver

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl dill hackad
  • 4 st matjessillfiléer (cirka 300 g)
  • 4 st ägg hårdkokta
  • 1 dl lök (gräslök, rödlök, salladslök eller vad du har)

Gör så här

1
Vispa creme fraiche, majonnäs och grädde med elvisp till en tjock konsistens.
2
Hacka löken. Skär sill och ägg i småbitar. Blanda lök, sill, dill och ägg med gräddblandningen. Låt stå i kylen en stund så att smakerna gifter sig. Servera röran som förrätt, gärna på grovt bröd eller kavring.
3
Sillröran håller upp till en vecka i kylskåp.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept inskickat av Viola Ericsson i Kumla, som har provlagats av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet: "Det här är en ganska fet, men supergod och krämig sillröra. Perfekt att göra i förväg, eftersom den bara blir godare av att vila i kylen. Vi tog ut rundlar av kavring, vilket ger lite extra festlig servering."

Recept // Fler fiskrecept