Sillpanna med matjes

Du behöver 600 g färskpotatis 4 st ägg 4 st matjessillfil hela 1 st röd lök smör se recept 2 dl gräddfil 1 st gräslök...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 4 st ägg
  • 4 st matjessillfil hela
  • 1 st röd lök
  • smör se recept
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st gräslök knippe
  • svartpeppar

Till servering:

smör se recept
fröknäcke med bovete se recept

Gör så här

1
Skrubba potatisen och koka den precis klar i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela större potatisar i halvor.

2
Koka äggen, skala och hacka grovt. Skär sillfiléerna i centimeterbreda bitar. Skala och finhacka rödlöken. Lägg upp den varma potatisen i en panna eller på ett stort fat tillsammans med sillbitar, ägg och rödlök. Skeda över ett par matskedar brynt smör. Toppa med klickar av gräddfil, fint skuren gräslök och nymald svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top