Du behöver
- 2 st potatis kokta
- 1 st matjessillfilé + lite sillag
- 2 msk gräddfil
- 1 st gräslök liten bunt, klippt
- rucola en nypa
- 1.5 skiva grovt bröd
- 1 st ägghalva kokt, om du vill
Gör så här
1
Skär potatisen i grova tärningar och lägg i en skål, skvätt gärna över några droppar sillag och låt potatisen marinera en stund.
2
Skär sillfilén i små bitar och blanda med potatisbitarna.
3
Klicka i gräddfil, tillsätt gräslök och rör om, beroende på hur stora potatisarna är kan det gå åt lite mer gräddfil.
4
Lägg lite rucola på brödskivan, klicka över sillröran och klipp över lite gräslök. Toppa eventuellt med en brödskiva till och servera med en ägghalva för att få en matigare macka.
5
Om du vill ha röran lite krämigare kan du tillsätta en matsked majonnäs i gräddfilen.
Recept ur boken ”Sommarkalas” (Norstedts).