Sillmacka med potatis och ägg

Du behöver 2 st potatis kokta 1 st matjessillfilé + lite sillag 2 msk gräddfil 1 st gräslök liten bunt, klippt rucola en nypa 1.5...

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 st potatis kokta
  • 1 st matjessillfilé + lite sillag
  • 2 msk gräddfil
  • 1 st gräslök liten bunt, klippt
  • rucola en nypa
  • 1.5 skiva grovt bröd
  • 1 st ägghalva kokt, om du vill

Gör så här

1
Skär potatisen i grova tärningar och lägg i en skål, skvätt gärna över några droppar sillag och låt potatisen marinera en stund.

2
Skär sillfilén i små bitar och blanda med potatisbitarna.

3
Klicka i gräddfil, tillsätt gräslök och rör om, beroende på hur stora potatisarna är kan det gå åt lite mer gräddfil.

4
Lägg lite rucola på brödskivan, klicka över sillröran och klipp över lite gräslök. Toppa eventuellt med en brödskiva till och servera med en ägghalva för att få en matigare macka.

5
Om du vill ha röran lite krämigare kan du tillsätta en matsked majonnäs i gräddfilen.


Kommentar:
Recept ur boken ”Sommarkalas” (Norstedts).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top