Läsar-recept

Sillgratäng med lök och grädde

Du behöver 1 st rödlök strimlad 1 st purjolök strimlad 2 dl kaffegrädde 15 procent 8 st saltsillfilé urvattnade 2.5 msk ströbröd Tillbehör : smör...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök strimlad
  • 1 st purjolök strimlad
  • 2 dl kaffegrädde 15 procent
  • 8 st saltsillfilé urvattnade
  • 2.5 msk ströbröd

Tillbehör :

smör brynt
potatis

Gör så här

1
Lägg löken i en ugnssäker form. Häll på hälften av grädden. Sätt in i 225 gra­ders ugnsvärme cirka 15 minuter tills löken är mjuk.

2

3
Doppa sillfiléerna i ströbröd och placera på löken. Häll på resten av grädden. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter.

4

5
Ta ut och häll lite smör över rätten strax före servering. Servera med kokt eller pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top