Sillcocktail med pepparrot

Du behöver 400 g sill inlagd (så kallad inläggningssill 5 minuter duger bra) 1 st äpple stort, syrligt 3 st späda morötter strimlade 1 st...

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 400 g sill inlagd (så kallad inläggningssill 5 minuter duger bra)
  • 1 st äpple stort, syrligt
  • 3 st späda morötter strimlade
  • 1 st knipplök skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 st citron det rivna skalet av
  • 1 msk pressad citron
  • riven pepparrot

Gör så här

1
Skär sillfiléerna i gaffelbitar. Skala och tärna äpplet. Vänd ihop med morötter, lök, olivolja, citronskal och citronsaft.

2
Lägg upp i små glas, skålar eller koppar. Toppa med pepparrot och njut till knäckebröd eller färskpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top