Du behöver
- 2 st burkar matjessill
- 2 dl lätt crème fraiche
- 0.5 dl lättmajonnäs
- 2 msk dill finklippt
- 2 msk kapris
- 1.5 dl rödbetor fint tärnade
- 1 dl saltgurkor fint tärnade
- 0.5 dl rödlök finhackad
- 2 st ägg hårdkokta finhackade
- grönsallad
- 800 g färskpotatis nykokt
Gör så här
1
Låt matjessillen rinna av väl. Skär hela filéer i bitar. Blanda crème fraîche, majonnäs och dill. Täck halva ytan, en halvmåne, men låt mittpunkten välla ut i en liten rundel. Fördela ingredienserna i halvcirklar likt Saturnusringar.
2
Allra ytterst kapris, sedan rödbetor, saltgurka, rödlök, ägg och sist som själva Saturnus – matjessillen. Garnera med små salladsblad. Färskpotatis hör till.