Sill à la Russe

Du behöver 2 st burkar matjessill 2 dl lätt crème fraiche 0.5 dl lättmajonnäs 2 msk dill finklippt 2 msk kapris 1.5 dl rödbetor fint...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st burkar matjessill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 2 msk dill finklippt
  • 2 msk kapris
  • 1.5 dl rödbetor fint tärnade
  • 1 dl saltgurkor fint tärnade
  • 0.5 dl rödlök finhackad
  • 2 st ägg hårdkokta finhackade
  • grönsallad
  • 800 g färskpotatis nykokt

Gör så här

1
Låt matjessillen rinna av väl. Skär hela filéer i bitar. Blanda crème fraîche, majonnäs och dill. Täck halva ytan, en halvmåne, men låt mittpunkten välla ut i en liten rundel. Fördela ingredienserna i halvcirklar likt Saturnusringar.

2
Allra ytterst kapris, sedan rödbetor, saltgurka, rödlök, ägg och sist som själva Saturnus – matjessillen. Garnera med små salladsblad. Färskpotatis hör till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top