RECEPT FRÅN IK

Signalkräftor, hemkokta

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kräftor levande
  • Lag 1:

  • 2.5 l vatten
  • 0.75 dl salt
  • 1 st sockerbit
  • krondill färsk, rikligt tilltaget
  • Lag 2:

  • 2.5 l vatten
  • 0.75 dl salt
  • 1 st sockerbit
  • krondill färsk, rikligt tilltaget

Gör så här

1
Skölj kräftorna noga i kallt vatten. Kontrollera att alla lever och släng de kräftor som är döda.
2
Koka upp lag 1 och 2 i varsin rymlig kastrull. Ställ den ena kastrullen åt sidan efter att lagen kokat upp, men håll den varm.
3
Lägg kräftorna i kastrullen med häftigt kokande lag.
4
Koka 10 minuter från det att lagen kokat upp igen. Lägg över kräftorna i den andra kastrullen med hjälp av en hålslev och låt dem svalna i lagen.
5
Ställ i kyl till servering.

Kommentar:
Kräftor som får svalna i samma lag som de kokats i kan ibland smaka lite dy. Får de svalna i en ny lag slipper man det.


Recept // Fler skaldjurrecept