
Sidecar & salta mandlar
Av Anna Tesch. Foto: Björn Tesch
Du behöver
- strösocker
- 1 st citronklyfta
- 10 cl konjak
- 5 cl cointreau
- färskpressad citronsaft
- 2 dl vatten
- 2 msk salt
- 200 g mandel
- 0.5 tsk starkt rökt paprikapulver
Sidecar
Salta mandlar
Gör så här
Sidecar:
Häll socker på en liten assiett. Gnid halva kanten på glasen med citronklyftan och doppa i sockret.
Skaka konjak, cointreau och citronsaft med rikligt med is i en shaker tills den är iskall och immig. Häll upp i glasen.
Tips: Ska du göra flera drinkar, skaka ändå bara två åt gången så blir resultatet bättre.
Salta mandlar:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och salt tills saltet löser sig. Häll i mandlarna och dra av från plattan. Låt stå tio minuter och häll sedan av. Häll ut mandlarna på en papprad plåt. Pudra över paprikapulver, blanda om och sprid ut mandlarna.
Rosta mitt i ugnen cirka 10 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna. Förvara i burk med lock.
Varför inte inleda med klassiska drinken Sidecar och salta mandlar med en ton av rökt paprika?