Sidecar & salta mandlar

Du behöver Sidecar strösocker 1 st citronklyfta 10 cl konjak 5 cl cointreau färskpressad citronsaft Salta mandlar 2 dl vatten 2 msk salt 200 g...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

Sidecar

strösocker
1 st citronklyfta
10 cl konjak
5 cl cointreau
färskpressad citronsaft

Salta mandlar

2 dl vatten
2 msk salt
200 g mandel
0.5 tsk starkt rökt paprikapulver

Gör så här

1

Sidecar:

Häll socker på en liten assiett. Gnid halva kanten på glasen med citronklyftan och doppa i sockret.

2

Skaka konjak, cointreau och citronsaft med rikligt med is i en shaker tills den är iskall och immig. Häll upp i glasen.

3

Tips: Ska du göra flera drinkar, skaka ändå bara två åt gången så blir resultatet bättre.

4

Salta mandlar:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och salt tills saltet löser sig. Häll i mandlarna och dra av från plattan. Låt stå tio minuter och häll sedan av. Häll ut mandlarna på en papprad plåt. Pudra över paprikapulver, blanda om och sprid ut mandlarna.

5

Rosta mitt i ugnen cirka 10 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna. Förvara i burk med lock.


Kommentar:
Varför inte inleda med klassiska drinken Sidecar och salta mandlar med en ton av rökt paprika?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top