Siciliansk lammfondue

Du behöver 675 g lammfilé mager Marinad: 2.5 st vitlöksklyftor krossade 1 st gul lök stor, hackad 2 msk hackad färsk timjan 1 tsk spiskummin...


4 portioner

Du behöver

  • 675 g lammfilé mager

Marinad:

2.5 st vitlöksklyftor krossade
1 st gul lök stor, hackad
2 msk hackad färsk timjan
1 tsk spiskummin rostad
1 tsk kardemumma malen
2 msk råsocker
1 msk tomatpuré
2.5 dl marsalavin
3 msk pressad citron
6 dl olja till fritering

Garnering:

timjankvistar färska

Tillbehör:

mandel rostad flagad
majonnäs (recept se länken)
kyld ratatouille (hemlagad eller ur frysdisken)

Gör så här

1
Skär lammfilén i strimlor och lägg dem i en grund skål. Strö över vitlök, lök, timjan, kryddor och socker.

2
Blanda tomatpuré, marsalavin och citronsaft och häll över köttet. Rör om, täck över och marinera i minst 30 minuter i kylskåp, gärna längre om tiden tillåter.

3
Låt köttet rinna av och spara marinaden. Fördela lammköttet i portionsskålar och garnera med timjan.

4
Koka ihop marinaden tills den har reducerats till hälften och blivit sirapsliknande. Häll upp den i små skålar och servera den som dipsås.

5
Hetta upp oljan i fonduegrytan till 190 grader och flytta den sedan varsamt till det tända spritköket. Spetsa lammköttet på fonduegafflar och koka dem i den heta oljan i 2-3 minuter, eller efter smak. Rulla dem i rostade mandelflagor och servera med grön majonnäs, ratatouille och italienskt bröd, gärna focaccia.


Kommentar:
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top