Shredded chicken coconut salad

Du behöver 3 st schalottenlök små, klyftade 2 st kycklingbröstfiléer 100 g glasnudlar 2,5 dl kokosgrädde 2,5 msk fisksås 2 tsk palmsocker alt råsocker 2...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st schalottenlök små, klyftade
  • 2 st kycklingbröstfiléer
  • 100 g glasnudlar
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 2,5 msk fisksås
  • 2 tsk palmsocker alt råsocker
  • 2 dl plockade örter t ex dill, sweet basil/thaibasilika, vattenkrasse, koriander
  • 2-4 st thaichili
  • 0,5 dl salta rostade jordnötter hackade
  • 1 st lime pressad saft
  • salt

Gör så här

1

Koka upp schalottenlöken i saltat vatten i en kastrull.

2

Lägg i kycklingfiléerna och sjud cirka 20 minuter, tills de är genomkokta. 

3

Låt svalna. Riv sönder i bitar.

4

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av i sil.

5

Vispa ihop kokosgrädde, fisksås och socker till en dressing.

6

Varva nudlar, kyckling, dressing, örter, chili och jordnötter på ett fat.

7

Tillsätt limesaft och toppa med det som finns kvar av dressingen.  

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top