Du behöver

  • 6 st matjessillfiléer
  • 2 st rödlökar
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk olja neutral
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 dl strösocker
  • 6 st svartpepparkorn krossade
  • 1 msk sherry torr
  • 1 st knippa dill finhackad

Gör så här

1
Skär sillen i cirka 2 centimeter breda bitar. Skala och skiva löken tunt.
2
Blanda ättiksprit, olja och tomatjuice i en skål, tillsätt sockret och rör tills det har löst sig, det tar en stund.
3
Tillsätt peppar, sherry och dill. Varva sill, rödlök och lag i en skål. Täck över och låt stå 2 dygn i kylen.

Kommentar:
Tid 25 minuter + tid att dra. Recept ur boken ”Sommarkalas” (Norstedts).

Recept // Fler fiskrecept