Du behöver

  • 4 st matjessillfiléer
  • 0.5 st rödlök finhackad
  • 1 msk hackad dill
  • Lag:

  • 2 msk ättiksprit
  • 2 msk matolja
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl tomatjuice
  • 0.5 tsk vitpeppar krossad
  • 3 msk sherry
  • 2 msk vatten

Gör så här

Skär sillfiléerna i 2 centimeter breda bitar. Varva dem med rödlök och dill i en bunke. Rör samman alla ingredienser till lagen. Häll den över sillen och lyft med en gaffel så att lagen fördelar sig mellan varven. Ställ sillen kallt att dra minst 1 dygn före servering.

Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.


Recept // Fler fiskrecept