Shepherds pie med ärtor

Du behöver 1 kg potatis 400 g nötfärs olivolja till stekning salt och svartpeppar 1 st gul lök 1 st morot 1 dl gröna ärtor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 400 g nötfärs
  • olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl mjölk
  • 100 g riven ost t ex lagrad prästost eller cheddar
  • 2 msk smör
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 st salladsskott
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • äppelcidervinäger eller
  • 3 msk olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i skivor. Koka den i lätt-saltat vatten.

2
Bryn färsen i en stekpanna med olivolja och krydda med salt och peppar. Skala lök och morot. Finhacka löken och riv moroten grovt. Tillsätt till köttfärsen när den är genomstekt. Fräs samman i cirka 3 minuter, vänd ner ärtorna och tillsätt kalvfond. Blanda och häll upp i en smord ugnssäker form.

3
Sila av vattnet när potatisen mjuknat. Pressa potatisen och tillsätt mjölk, riven ost och smör. Blanda och smaka av moset med salt och peppar. Täck färsen med moset och fördela worcestershiresås ovanpå. Gratinera högst upp i ugnen i 10 minuter tills moset fått fin färg. Servera med salladskott och dressing på vinäger och olja, kryddad med lite salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top