Du behöver
- 800 g kycklinglårfilé benfri
- 1 st citron pressad saft och rivet skal
- 4 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin mald
- 1 tsk malen koriander
- 1 nypa chiliflakes
- 1 krm kanel mald
- 1 krm kryddpeppar mald
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
libabröd
Gör så här
Blötlägg grillpinnarna i kallt vatten så att det täcker.
Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse. Häll i citronsaft, citronskal, olja, vitlök och tillsätt alla kryddor.
Förslut påsen och gnugga in blandningen så att den kommer åt överallt. Marinera i minst 30 minuter, gärna längre, i kylen.
Tänd grillen i god tid. Trä upp kycklingen på grillpinnarna. Grilla över direkt glöd runt om tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg.
Servera kycklingspetten med alla goda tillbehör.
Kycklingspetten får sällskap av flera goda tillbehör. Om du inte får tag i libabröd är bulgur eller couscous också gott att servera till.