Sesamstekt röding med råkostsallad

Du behöver 1 st fänkålsstånd litet 1 st morot stor 0.5 st gurka 3 msk risvinäger 1 msk olivolja 1 tsk socker Het majonnäs: 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st fänkålsstånd litet
  • 1 st morot stor
  • 0.5 st gurka
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker

Het majonnäs:

1 dl majonnäs
2 tsk sambal oelek
1 tsk pressad lime
salt peppar

Röding:

rödingfilé (ca 250 g)
1 tsk sesamolja
2 msk sesamfrön
2 msk smör

Gör så här

1
Ansa fänkålen och skala moroten. Hyvla dem och gurkan så tunt det går på längden, gärna med mandolin. Vispa ihop vinäger, olivolja och socker och vänd samman med grönsakerna. Låt stå och dra medan du fixar resten.

2
Het majonnäs: Rör samman ingredienserna till majonnäsen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering.

3
Röding: Pensla rödingfiléerna på köttsidan med sesamoljan och strö över sesamfrön. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek dem med skinnsidan nedåt i 2 minuter. Vänd dem och stek i

4
1 minut till. Salta och peppra.

5
Lägg upp salladen på tallrikar och lägg skinnfria bitar av rödingen ovanpå. Servera med den heta majjon.


Kommentar:
Perfekt stekt röding blir ljuvligt gott med krispiga, syrliga grönsaker och het majonnäs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top