Du behöver

  • 2 dl grekisk jungfruolja
  • 2 dl brun farin
  • 5-5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 1 dl sesamfrön

Gör så här

1
Rör olivoljan med farinet. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör mjölet med sockerblandningen.
2
Dela den lösa degen i fyra längder. Rulla varje längd 30-35 cm lång. Häll sesamfrön på en tallrik eller smörpappersark och rulla längderna i dem.
3
Lägg längderna på en papprad plåt. Grädda i ugn, 225 grader, 10-12 minuter. Sänk temperaturen till 75 grader.
4
Skär varje längd (medan de är varma) i cirka 20 bitar. Låt bitarna torka i ugnen cirka 1 timme.

Kommentar:
En rätt från Kreta. För fler kretensiska recept, klicka på rubrikerna nedan!


Recept // Fler övrigtrecept