Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 tsk grillkrydda
  • 2 msk sesamfrö
  • Marinad

  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära riven färsk
  • 5 msk flytande honung
  • 1 msk sambal oelek
  • 1.5 dl japansk soja
  • 1.5 dl sherry torr
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 st hönsbuljongtärning

Gör så här

1
Blanda allt till marinaden i en kastrull. Koka i cirka 5 minuter och låt sedan kallna helt. Torka av kycklingfilén med hushållspapper och putsa den lätt. Lägg filéerna i dubbla plastpåsar och häll marinaden i påsen. Låt marinera i kylen
2
i två dygn.
3
Ta upp filéerna och lägg dem i en långpanna. Krydda dem med grillkrydda och sesamfrö. Stek i ugnen cirka 20 minuter, 200 grader. Låt kallna och skär upp i skivor.

Kommentar:
Tid 45 minuter + 2 dygns marinering. Detta är ett läsarfavorit av Marie Johansson i Varberg.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept