Du behöver

  • 1,2 kg potatis
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 3 msk sesamfrön
  • salt
  • vit- eller svartpeppar
  • smör/margarin till stekning
  • Bönsallad:
  • 1 burk röda bönor (kidney beans)
  • 200 g zucchini/squash
  • 1 tsk matolja
  • 1/2 knippa koriander
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 krm kummin
  • rivet skal från 1 citron
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Börja med salladen. Låt bönorna rinna av. Skär zucchinin i ganska små tärningar. Lägg dem i en skål och droppa över lite olja.
2
Mikra på hög effekt (650 W) cirka 3 minuter. Låt kallna. Saknas mikro, lägg blandningen i en kastrull och låt zucchinin mjukna på svag värme.
3
Hacka koriandern. Blanda den med yoghurt, kummin och citronskal till en sås. Blanda i zucchini och bönor. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt.
4
Skala och riv potatisen ganska fint. Låt potatisvätskan rinna av. Tryck massan lätt mot silens kanter.
5
Blanda ägg, gula, mjöl och sesamfrön. Smaksätt med salt och nymalen peppar. Tillsätt potatisen.
6
Hetta upp en stekpanna med matfett i. Klicka potatismassan med hjälp av en sked i pannan och stek plättarna vackert bruna. Håll dem varma i ugn eller hetta upp dem i mikron strax innan de ska ätas.
7
Servera bönsalladen till.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept