Du behöver
- 1,2 kg potatis
- 1 ägg
- 1 äggula
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 3 msk sesamfrön
- salt
- vit- eller svartpeppar
- smör/margarin till stekning
- Bönsallad:
- 1 burk röda bönor (kidney beans)
- 200 g zucchini/squash
- 1 tsk matolja
- 1/2 knippa koriander
- 3 dl matlagningsyoghurt
- 1 krm kummin
- rivet skal från 1 citron
- salt
- vitpeppar
Gör så här
1
Börja med salladen. Låt bönorna rinna av. Skär zucchinin i ganska små tärningar. Lägg dem i en skål och droppa över lite olja.
2
Mikra på hög effekt (650 W) cirka 3 minuter. Låt kallna. Saknas mikro, lägg blandningen i en kastrull och låt zucchinin mjukna på svag värme.
3
Hacka koriandern. Blanda den med yoghurt, kummin och citronskal till en sås. Blanda i zucchini och bönor. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt.
4
Skala och riv potatisen ganska fint. Låt potatisvätskan rinna av. Tryck massan lätt mot silens kanter.
5
Blanda ägg, gula, mjöl och sesamfrön. Smaksätt med salt och nymalen peppar. Tillsätt potatisen.
6
Hetta upp en stekpanna med matfett i. Klicka potatismassan med hjälp av en sked i pannan och stek plättarna vackert bruna. Håll dem varma i ugn eller hetta upp dem i mikron strax innan de ska ätas.
7
Servera bönsalladen till.