Du behöver

  • 8 st sillfiléer inlagda 500 g
  • Senapssås:

  • 6 msk senap svensk
  • 1 dl dijonnaise
  • 5 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ättiksprit 12%
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl matolja
  • 2 msk dill finhackad

Gör så här

1
Blanda senapssorterna med socker, salt och ättiksprit. Tillsätt vatten, grädde och olja medan du vispar tills såsen tjocknar. Blanda ner finhackad dill. Ta upp sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär dem i mindre bitar. Varva sås och sill.
2
Låt stå minst ett dygn före servering.

Kommentar:
Vi smaksätter senapssillen med god dijonnaise, en blandning av senap och majonnäs. Du kan använda en grovkornig senap och blanda med majonnäs i stället. Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998. För fler recept klicka på länkarna!


Recept // Fler fiskrecept