Senapsmarinerad karré

Du behöver 4 skiva karré à 200 g benfri 1 st vitlöksklyfta 1 st persilja knippa 2 msk dijonsenap 2 msk kinesisk soja 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva karré à 200 g benfri
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st persilja knippa
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk hoisinsås (kan uteslutas, men minska då oljan något)
  • 1 dl olja

Potatissallad:

600 g potatis skalad kokt kall
1 st äpple t ex Granny Smith
1 st lök liten gul
0.5 st purjolök det gröna
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
salt
vitpeppar

Rödlökssmör:

2 st rödlökar
60 g smör mjukt
0.5 tsk worcestersås
2 krm salt
0.5 krm timjan torkad smulad

Gör så här

1
Karrén:

2
Lägg karréskivorna i ett fat eller i en plastpåse. Skala vitlöken, skölj persiljan och knipsa bladen av stjälkarna.

3
Lägg vitlök, persilja, senap, soja och hoi sin-sås i en mixer.

4
Mixa alltsammans medan oljan tillsätts i en fin stråle. Slå marinaden över köttet och låt det stå svalt ett dygn.

5
Ta fram köttet i rumstemperatur en timme före grillning och torka av det något.

6
Grilla skivorna 3-4 minuter på varje sida.

7
Potatissalladen:

8
Klyfta potatisarna. Tärna äpplet smått, låt skalet vara kvar.

9
Skala löken och finhacka den, skölj purjolöken och strimla den fint.

10
Blanda samman allt med gräddfil och majonnäs.

11
Smaka av med salt och nymalen peppar. Salladen blir godast om den får stå några timmar.

12
Rödlökssmöret:

13
Skala och finhacka lökarna. Blanda dem med smöret och övriga ingredienser i en skål.

14
Forma rullar av smöret eller spritsa toppar. Förvara i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top